was successfully added to your cart.

Earth Water, Water met een Verhaal

By 17 mei 2015The Barfly

Water met een verhaal

Water van Nederlandse bodem, dat is EARTH Water. Het komt uit de kleinschalige waterbron van Anl’eau, gevestigd in natuurreservaat ‘Het Hunzedal’ in Drenthe. Waterkenners noemen het een van de beste bronnen uit Europa. Waarom we dit vertellen? The Barfly heeft standaard water aan boord van EARTH Water. Niet alleen omdat het heel lekker is, maar ook vanwege het verhaal er achter.

3Dagelijks sterven 6.000 mensen door het gebrek aan schoon drinkwater. 100 % van de nettowinst van de verkoop van de producten van EARTH Water dragen zij af om waterprojecten te financieren in Azië en Afrika. Zo hebben ze in totaal € 2.810 opgehaald voor de Sri Lanka Home of Hope die het besteed heeft aan de bouw van een baby-afdeling, de aanschaf van watertoiletten en douches in een medische kliniek en meer. Ter ondersteuning van het Unica Foundation project ‘Drinkwater- en Sanitair te Arnakot konden ze € 7.500 doneren. En zo heeft EARTH Water nog veel meer projecten kunnen helpen. EARTH Water wordt ondersteund door UNESCO en Akvo.org.

EARTH Water wordt geschonken in de top van de Nederlandse Horeca en daar hoort The Barfly bij. We werken alleen samen met het beste van het beste. De bronnen waar het water vandaan komt, pompen zuiver bronwater op van 150 meter diepte. Dit is in de Middeleeuwen als neerslag gevallen op de Hondsrug. De mensen gebruikten toen nog geen schadelijke stoffen. 1000 jaar later heeft het water veel mineralen opgenomen. Er is een systeem zodat de bronnen niet maximaal uitgeput worden. Zo mag er per bron maximaal 50 miljoen liter water worden gewonnen. Het water gaat naar een aparte zuivering waar het ijzer en mangaan wordt verwijderd door beluchting en filtering. Daarna komt het in de mooie flacons en flesjes terecht die heel chique ogen. En tot slot, onder andere, bij ons op de boot!